Te simti bine cand petreci timp in aer liber, mai ales cand vine vorba de mobilier confortabil de exterior. Pentru ca acesta sa reziste mult, trebuie sa avem grija de el. Fiecare piesa de mobilier are caracteristici diferite si necesita ingrijire diferita. Deoarece mobilierul de exterior este expus la conditiile ambientale, trebuie avuta mai multa grija. Daca nu este folosit o perioada indelungata sau este folosit in afara sezonului, se recomanda acoperirea mobilierului de exterior.

Cel mai bun mod de a le proteja este sa folosesti o husa speciala sau sa le depozitezi intr-un loc uscat. Cand depozitati mobilierul in aer liber, acesta trebuie acoperit astfel incat aerul sa circule liber si sa nu se acumuleze umezeala. Chiar daca sunt rezistente la factorii de mediu si la diferentele de temperatura, suprafetele pot fi totusi deteriorate.

Impletitura din plastic

Este o tesatura sintetica cu o suprafata neteda. Este un rattan rezistent la UV si rezistent la decolorare. Datorita compozitiei sale sintetice, mobilierul din rachita din plastic vine intr-o varietate de culori si forme. Puteti indeparta cu usurinta praful de pe suprafetele mobilei cu o carpa curata umeda sau cu un detergent cu sapun. Evitati utilizarea detergentilor alcalini sau acizi; suprafete uscate dupa curatare.

Polywood

Este un material ecologic, realizat din plastic reciclat. Suprafata arata ca lemnul. Suprafata mobilierului este rezistenta la umezeala, mucegai sau decolorare. Evitati sa asezati cesti sau tigai fierbinti direct pe suprafata. Curatati cu apa calda, carpa moale si sapun. Daca este necesar, puteti folosi o perie cu peri moi pentru a patrunde fisurile de pe suprafata mobilierului.

Suprafetele din lemn

Sunt naturali si, prin urmare, mai sensibili la influentele mediului. Este recomandat sa le protejati de umiditatea ridicata si lumina directa a soarelui. Acesti factori vor afecta aspectul mobilierului. Daca lichidul se scurge, scurgeti imediat. Pentru a proteja mobilierul, evitati sa asezati pahare sau ustensile fierbinti direct pe suprafete. Curatati mobilierul din lemn cu o carpa moale si detergent slab. Uscati bine suprafata dupa curatare. Se recomanda masuri speciale pentru reconditionarea suprafetelor de mobilier pentru ingrijirea suprafetelor din lemn. Daca este necesar, improspatati suprafata de cateva ori pe an.

Mobilier metalic sau detalii metalice

Sunt foarte puternice, rezistente la indoire, iar suprafata este usor de intretinut. Mobilierul de exterior cu detalii din otel poate fi depozitat chiar si pe ploaie slaba fara sa rugineasca. Suprafata rezistenta la UV nu se va estompa. Mobilierul din aluminiu sau mobila cu detalii din aluminiu are proprietati similare: suprafata nu rugineste si nu necesita multa ingrijire. Aluminiul este un material durabil si usor, astfel incat sa va puteti muta cu usurinta mobila atunci cand aveti nevoie. Curatati acest mobilier cu apa sau cu un produs de curatare bland. Nu utilizati detergenti alcalini sau acizi, deoarece acest lucru poate provoca oxidare.

Fibrocimentul

Este un amestec de ciment, celuloza, nisip, fibre sintetice si apa. Mobilierul din acest material este rezistent la vant si lumina directa a soarelui. Este indicat sa protejati mobila din fibrociment de umezeala, deoarece pe suprafata mobilierului pot aparea crapaturi. Utilizati produse de curatare usoare pentru ingrijirea suprafetelor si este indicat sa evitati demachiantele acide sau pe baza de crema.

Suprafata laminata de inalta presiune (HPL)

Sunt acoperite cu o folie speciala care impiedica suprafata mobilierului sa absoarba lichide. Datorita acestei caracteristici, mobilierul de exterior devine mai rezistent la umezeala sau la alt contact cu lichidele. Suprafata HPL este, de asemenea, rezistenta la UV, astfel incat poate fi folosita chiar si in locuri insorite. Lumina soarelui nu trebuie sa schimbe culoarea mobilierului sau sa faca alte modificari la suprafata. Nu este recomandat sa asezati oala fierbinte direct pe suprafata. Curatati suprafata cu un produs de curatare usor, care nu este alcalin sau acid si utilizati o carpa moale. Dupa curatare, uscati suprafata.

Suprafata de piatra

Sunt rezistente in mod natural, asa ca trebuie sa aveti grija de ele. Pentru ca suprafata mobilierului sa fie durabila, se recomanda impregnarea acesteia inainte de utilizare. Este important sa curatati bine suprafata inainte de scufundare si sa indepartati excesul de agent de scufundare dupa absorbtie. Pur si simplu curatati piatra impregnata cu un burete umed, apoi stergeti cu o carpa uscata. Frecventa scufundarii depinde de tipul de piatra si de tratarea suprafetei. Exista prea mult lichid pe suprafata pietrei si se absorb rapid, asa ca este foarte important sa le ingrijesti corespunzator. Se toarna lichid de colorare, cafea, ceai, alcool, ulei etc. – Acestea trebuie curatate imediat pentru a nu fi absorbite de suprafata.

Suprafata ceramica cu model din piatra naturala

Este robust, rezistent la zgarieturi si usor de intretinut. In caz de varsare, se recomanda uscarea imediata a suprafetei. Evitati sa asezati vase sau cesti fierbinti direct pe suprafata. Curatati cu apa calda, carpa moale si sapun. Daca este vorba de pete de inradacinare, foloseste un detergent mai puternic pentru petele colorate.

Sticla si sticla securizata

Acestea trebuie curatate cu o carpa moale si trebuie utilizate produse de curatare blande. Pentru a proteja sticla, utilizati tampoane moi si evitati obiectele cu suprafete aspre. Nu utilizati detergenti pe baza de crema, deoarece acestea pot zgaria suprafata. Dupa curatare, uscati suprafata.

PVC

Este un material termoplastic sintetic caracterizat prin rezistenta si rezistenta la factorii de mediu. Suprafata acestui material nu trebuie acoperita cu ulei. Utilizati un inhibitor UV pentru a proteja suprafata de posibila decolorare.

Tapiserie

Este folosit pentru a produce perne pentru mobilier de exterior si nu numai. Este recomandat sa protejati materialul de umezeala in cazul unei scurgeri si sa o curatati imediat cu o carpa curata. Nu frecati suprafata deoarece acest lucru poate deteriora materialul. Daca este necesar, perna poate fi spalata manual sau curatata cu o perie naturala moale. Nu folositi solventi (inalbitor, terebentina, benzina etc.) pentru curatarea petelor. Folosirea lor poate face ca pata sa creasca si sa fie dificil de indepartat. A se pastra intr-un loc uscat atunci cand nu este utilizat.

Rattan

Este un material durabil si natural. Datorita flexibilitatii sale, confera forme neasteptate mobilierului de exterior. Raw rattan este folosit doar in culoarea sa naturala iar suprafata sa nu este foarte rezistenta la lumina UV sau la apa. Dupa ploaie sau ninsoare, se recomanda curatarea suprafetei mobilei. Curatati numai cu o carpa uscata. Pentru a prelungi durata de viata a acestui mobilier, va rugam sa evitati lumina directa a soarelui.

Textilene

Este un material extrem de usor si rezistent ce poate fi folosit in mobilierul tapitat de exterior sau in combinatie cu alte materiale. Textilene este o tesatura PVC din poliester sintetic. Mobilier textil impermeabil si rezistent la UV. Se recomanda curatarea cu apa calda, sapun si o carpa moale. Nu utilizati echipamente de inalta tensiune. Asigurati-va ca lasati materialul sa se usuce.

Mobilier din plastic

Este perfect pentru cei care cauta o solutie economica. Mobilierul din plastic este usor si, prin urmare, usor de transportat. Acest mobilier necesita putina intretinere. Daca este necesar, este suficient sa curatati suprafata cu o carpa umeda si sa o lasati sa se usuce.

Un foisor in aer liber

Este o alegere excelenta pentru vacante sau seri confortabile de familie. Siguranta este unul dintre cele mai importante lucruri, asa ca nu uitati sa-l ancorati de sol. Foisoarele nu sunt proiectate pentru a rezista vantului puternic sau ploilor abundente.

5 thoughts on “Ingrijirea mobilierului de exterior

  1. As dori sa multumesc autorului pentru efortul depus in crearea acestui articol. Am descoperit multe lucruri noi si interesante care m-au captivat de la inceput pana la sfarsit.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a oferit o mai buna intelegere a temei discutate. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si concis.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am gasit informatiile prezentate foarte utile si bine structurate.

  4. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Este evident ca autorul si-a petrecut mult timp documentandu-se si elaborandu-si ideile. Felicitari pentru munca depusa!

  5. Articolul este foarte bine structurat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut fiecare punct de vedere cu exemple relevante.

Comments are closed.