Fara o bucatarie confortabila si frumoasa, chiar si cea mai confortabila casa va fi inferioara. Prin urmare, cei care planuiesc reamenajarea bucatariei isi pun intotdeauna o multime de intrebari despre aceasta incapere.

Cum sa alegi mobila pentru bucatarie si, in acelasi timp ce tip de masa si scaune sa alegi. Sau poate un coltar care sa fie confortabil pentru toata familia. In majoritatea apartamentelor, bucataria este un spatiu multifunctional.

Aici nu se prepara doar mancarea, ci toti membrii familiei mananca in fiecare zi, petrec timp vorbind si chiar primesc oaspeti.

In acest sens, este foarte important sa alegi mobila bucatarie care sa indeplineasca toate aceste functii.

Trebuie sa acorzi atentie calitatii mobilierului, sa evaluezi caracterul practic al materialelor, sa te gandesti nu numai la numarul de scaune, ci si la perdele si covor. Fiecare detaliu este important, pana la cel mai mic detaliu.

Sa combine multe functii si sa arate atractiv

Daca vorbim despre o bucatarie moderna, atunci ar trebui sa combine multe functii si, in acelasi timp, sa arate atractiv.

Pentru a crea un proiect al unei astfel de camere, trebuie sa alegi perdele bucatarie si covoare de bucatarie special concepute pentru acest spatiu.

Decorul fiecarei case este unic, deoarece este dezvoltat in functie de obiceiurile si preferintele locuitorilor. In unele cazuri, functionalitatea bucatariei pentru proprietari nu este deloc pe primul loc. Practic, in aproape fiecare apartament exista o bucatarie, dar nu toti oamenii gatesc des si cu placere.

Uneori, proprietarii petrec mult mai mult timp la serviciu decat acasa si aprind aragazul nu mai mult de o data pe saptamana. In acest caz, situatia trebuie gandita intr-un mod minimalist, limitandu-se doar la cele mai necesare articole.

Ce tipuri de perdele sa alegi?

Perdelele sunt o parte importanta a interiorului bucatariei, astfel incat designul si calitatea lor trebuie sa indeplineasca toate cerintele oricarei familii moderne.

Perdelele creeaza confort si stare de spirit, incadreaza frumos fereastra, aduc un sentiment de sarbatoare si bucurie in viata de zi cu zi.

Selectia uriasa de draperii si perdele de bucatarie iti va permite sa-ti faci designul bucatariei complet, interesant si original.

Pentru a alege perdele de bucatarie ar trebui sa stii exact ce functie vor indeplini: estetic sau practic. Daca ferestrele bucatariei sunt orientate spre sud, atunci va trebui pur si simplu sa te ascunzi de lumina soarelui in anumite ore din timpul zilei.

De asemenea, este necesar sa te protejezi de ochii indiscreti, daca fereastra este situata pe o strada centrala aglomerata a orasului. In aceste cazuri, este mai bine sa selectezi perdele exclusiv din tesaturi grele sau sa utilizezi jaluzele moderne sau optiuni de rulouri romane.

Ce tipuri de covoare bucatarie sa alegi?

Pentru multa lume, covorul este asociat cu confortul si caldura. Covoarele de bucatarie pot fi mari si mici, dar intalnirea cu ele in bucatarie este o surpriza neasteptata. Cu toate acestea, un covor de bucatarie trebuie ales cu pricepere.

Covoarele pentru bucatarie sunt adesea folosite nu numai ca elemente elegante, ci si ca o componenta functionala necesara. Ce caracteristici ar trebui identificate?

De protectie. Amplasarea covorului langa chiuveta va proteja podeaua de excesul de umiditate, mai ales daca este din lemn. Locatia sub grupul de luat masa protejeaza podeaua de picioarele mobilei care apar in timp.

Tactil – daca pardoseala din bucatarie este rece, din gresie, atunci este mai placut sa te plimbi pe un covor moale plusat.

Deghizare – daca parchetul s-a uzat in timp, podeaua din lemn a inceput sa arate roasa, faianta a crapat sau linoleumul s-a rupt, nu conteaza. Defectele podelei pot fi ascunse sub covor.

Zonarea – bucatarie combinata cu un living poate fi delimitata vizual in zone functionale, folosind un covor luminos.
Decorativ. Poti completa interiorul, punand accente cu ajutorul covoraselor.

6 thoughts on “Cum sa-ti mobilezi bucataria si ce ar trebui sa iei in considerare

  1. Consider ca acest articol este foarte util pentru cei care sunt la inceput in utilizarea dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android. Sunt multumit de informatiile oferite si voi aplica sfaturile mentionate pentru a optimiza experienta mea de utilizare.

  2. Articolul este foarte interesant si m-a ajutat sa inteleg mai bine cum functioneaza sistemul de operare Android. Mi-au placut exemplele practice si explicatiile clare oferite de autor.

  3. Consider ca este esential sa fim mai atenti la ceea ce consumam si la modul in care ne afecteaza alegerile noastre sanatatea. Acest articol imi reaminteste importanta unei alimentatii echilibrate si sustenabile.

  4. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod echilibrat si documentat, oferind cititorilor o perspectiva cuprinzatoare.

  5. Este important sa constientizam impactul pe care il au alegerile noastre alimentare asupra mediului inconjurator. Acest articol subliniaza acest aspect si ne ofera solutii pentru a contribui la protejarea planetei.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind detalii relevante despre subiect. Mi-a placut modul in care autorul a abordat tema si argumentele prezentate.

Comments are closed.